sâmbătă, 16 octombrie 2010

TOP 5 : Destinatii turistice perfecte pentru fotografii

1. Daca vrei sa mergi sa faci poze in India, gaseste-ti un bilet de avion in lunile de toamna si primavara! Atunci vei gasi Rajasthan-ul imbracat in hainele regale, iar modernul si traditionalul iti vor fi muze in pozele tale.

Raiul fotografic este completat de catre festivaluri, drumetiile cu localnicii, mancarurile traditionale, vizitele la muzee sau palate. Panzele de nisip ale Jaisalmer-ului sunt pline de camile, te poti bucura de Palatul plutitor al Udaipur-ului sau forturile din Jodhpur si Jaipur. Chiar si diminetile cetoase si luminile suprarealiste ale apusului te vor incanta maxim, insa aceasta este o impresie generala despre Rajasthan. Ca sa te convingi, trebuie sa-ti iei camera foto si sa vezi cu ochii tai!


2. Yellowstone este un mix de minuni geologice ale naturii, izvoare de abur si izvoare termale, rauri, cascade, trecatori la mari altitudini, pentru fotografii mai aventurosi. In plus, daca esti fascinat de animale, poti poza cerbii sau ursii grizzly.
Gheizer-ul Midway este un must-see pentru aceasta destinatie turistica. Nu ai cum sa-l ratezi, se intinde peste 2 milioane de acri si te asiguram ca nici doua saptamani nu-ti vor fi de-ajuns sa te bucuri de tot ce-ti poate oferi! Sigur o sa te intorci pentru mai mult, insa incearca sa eviti timpul verii, deoarece locatia este intesata cu turisti. Cel mai recomandabil este sa vizitezi Yellowstone in luna mai sau in perioada septembrie-octombrie.


3. Orasul plutitor, este fara indoiala unul dintre cele mai frumoase orase construite de om. Daca este fascinat de canaluri, poduri, masti si locuinte lacustre, in general, aici este de tine! Poti sa te sui intr-o gondola sau pe o mini-motocicleta ori un vaporas si vei fi cel mai fericit om pentru materialul fotografic pe care-l vei gasi aici. Insa cel mai placut este sa iei Venetia la picior pentru a nu rata nimic sau daca vrei fotografii in detaliu.
Cea mai spectaculoasa perioada este, bineinteles, perioada Carnavalului de la Venetia, unde vei putea capta imbracamintea si aerul unei alte epoci in fotografiile tale. Iar daca esti destul de sarmant poate vei indupleca si vreo fumoasa venetiana sa-ti pozeze, depinde cum ti-o fi norocul! Deci, ne vedem in februarie in Venetia!


4. Acest oras modern te face sa-i invidiezi pe chinezii care au putut sa construiasca asemenea zgarie-nori. Ei bine, ei i-au creat, tu ii vei fotografia! Simfonia Luminilor acompaniaza cladirile de pe ambele maluri ale Portului Victoria. Poti obtine niste fotografii minunate de-a lungul Varfului Victoria, insa incearca sa fii acolo la apus, cand luminile se joaca in obiectivul aparatului tau cum stiu ele mai bine!
Cele mai bune expuneri le vezi obtine daca te inarmezi cu rabdare si cu un tripod. Daca vrei sa obtii un mix halucinogen de culori si lumini direct in miezul orasului, pe strazi, printre milioanele de oameni grabiti, incearca sa ajungi in Hong Kong on perioada octombrie-martie.


5. "Din alta lume" este, probabil, termenul cel mai potrivit pentru a defini cea mai mare regiune locuita din India, unde neaparat trebuie sa ajungi, daca vrei sa ai cu ce sa te mandresti! Muntii in diverse culori o sa fie o provocare inedita pentru tine, asa ca indrazneste sa-ti iei o camera performanta si sa pui imaginatia la munca, in timp ce te plimbi prin nisipurile albe de pe Valea Numbra sau cand plutesti pe apele calme ale lacului Pangong.

Insa, in Ladakh, cele mai atractive o sa ti se para manastirile budiste tibetane care atarna insirate ca niste margele deasupra prapastiilor abrupte. Incearca sa vii dotat cu un tripod destul de trainic, in perioada sfarsit de iulie-septembrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu