vineri, 26 noiembrie 2010

Cosurile, punctele negre, luciul sau porii dilatati sunt probleme care ating mai mult de jumatate dintre femeile adulte

Cosurile, punctele negre, luciul sau porii dilatati sunt probleme care ating mai mult de jumatate dintre femeile adulte

Cum sa le tratam corect?

ADEVARAT sau FALS despre problemele tenului
De multe ori, avem impresia ca punctele negre, cosurile, porii dilatati sunt doar probleme ale tenului adolescent. FALS. Aparitia acestor probleme ale tenului nu este legata de varsta, ci de o disfunctie a pielii. Aceasta poate surveni atat la pubertate, dar si la femeia de peste 25 de ani sau episodic, la aceea aflata in perioada menopauzei.

Un lucru ADEVARAT este insa acela ca tratamentele antiacneice fragilizeaza pielea , pentru ca ingredientele care actioneaza asupra problemelor tenului au tendinta de a usca pielea. O piele deshidratata este, insa, o piele care nu se regenereaza corect. La suprafata epidermei se acumuleaza celule moarte care obtureaza porii, dand nastere unor noi inflamatii. Mai mult decat atat, excesul de sebum contribuie si el la intretinerea inflamatiei, oxidandu-se sub influenta razelor UV. Este deci un cerc vicios din care nu se iese decat daca se aplica, complementar tratamentului pentru tratarea problemelor tenului, o crema hidratanta si una matifianta.

Referitor la tratamentele existente, se spune ca cel mai eficient este peeling-ul dermatologic. ADEVARAT. Peeling-ul dermatologic superficial (la nivelul epidermei) consta in aplicarea unei substante chimice pe piele, cu scopul de a provoca o distrugere controlata a epidermei in vederea ameliorarii anumitor dezechilibre estetice sau patologice, printre care : pori dilatati, leziuni inflamatorii (cosuri, puncte negre), anomalii ale culorii si texturii pielii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu